علائم و نشانه های قند خون بالا

نوشته هایی در حوزه پزشکی و سلامتی

علائم و نشانه های قند خون بالا

۱۵ بازديد
دیابت ملیتوس یک بیماری مزمن است که با سطوح بالای گلوکز (قند) در خون مشخص می شود. قند خون بالا که به عنوان هایپرگلیسمی نیز شناخته می شود، در صورت عدم درمان می تواند خطرناک باشد زیرا می تواند منجر به مشکلات سلامتی مختلفی مانند بیماری قلبی، سکته، آسیب کلیوی، آسیب عصبی و از دست دادن بینایی شود. در این مقاله به چیستی قند خون، علل، علائم و نشانه‌های آن، درمان‌ها و عوامل خطر مرتبط با آن می‌پردازیم.

قند خون بالا چیست؟
قند خون به مقدار گلوکز موجود در جریان خون اشاره دارد. گلوکز توسط بدن از غذاهایی که می خوریم تولید می شود و به عنوان منبع اصلی انرژی ما عمل می کند. افراد دیابتی انسولین تولید می کنند یا بدن آنها انسولین کافی تولید نمی کند که منجر به افزایش سطح قند خون می شود. سطح طبیعی قند خون باید بین 70-130 میلی گرم در دسی لیتر قبل از غذا و کمتر از 200 میلی گرم در دسی لیتر دو ساعت بعد از غذا باشد. با این حال، افراد بدون دیابت بسته به سن، قد، وزن و غیره ممکن است خوانش طبیعی بالاتری را تجربه کنند.

علائم و نشانه های قند خون بالا
شایع ترین علامت قند خون بالا افزایش تشنگی است. شما ممکن است همیشه احساس تشنگی کنید، حتی اگر در حال حاضر مقدار زیادی مایعات می‌نوشیدید. علائم دیگر عبارتند از تکرر ادرار، گرسنگی، خستگی، تاری دید، خشکی دهان، بوی میوه ای، بی حسی یا سوزن سوزن شدن دست ها یا پاها، تحریک پذیری و گیجی. اگر این علائم با گذشت زمان ادامه یافت یا بدتر شد، فوراً به پزشک مراجعه کنید.

علل قند خون بالا
چندین دلیل احتمالی برای افزایش قند خون وجود دارد که عبارتند از:

مقاومت به انسولین: سلول‌های بدن شما در برابر اثرات انسولین مقاوم می‌شوند و باعث می‌شوند که پاسخ مناسب به سیگنال‌های هورمون را متوقف کنند. این منجر به افزایش سطح قند خون می شود.
مشکلات لوزالمعده: مشکل در توانایی پانکراس برای تولید انسولین یا ترشح انسولین کافی در جریان خون می تواند باعث افزایش سطح قند خون شود.



در اینجا نکات دیگری در رابطه با موضوع "فشار خون بالا" وجود دارد:

فشار خون بالا که معمولاً به آن فشار خون بالا گفته می‌شود، زمانی است که نیرویی که بر دیواره شریان‌ها از طریق گردش خون وارد می‌شود از آستانه معینی فراتر رود. زمانی رخ می دهد که فشار خون سیستولیک (بیش از 140 میلی متر جیوه) یا فشار خون دیاستولیک (بیش از 90 میلی متر جیوه) به طور مداوم افزایش یابد. اختلالات فشار خون تقریباً یک میلیارد نفر را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار می دهد و به طور قابل توجهی در مرگ و میر قلبی عروقی نقش دارد. عوامل خطر رایج فشار خون عبارتند از چاقی، کم تحرکی بدنی، رژیم غذایی ناسالم، مصرف الکل و استعداد ژنتیکی. تشخیص زودهنگام و مدیریت فشار خون بالا از طریق اصلاح شیوه زندگی، دارو، یا هر دو نشان داده شده است که بروز حوادث CVD را کاهش می دهد و نتایج کلی را بهبود می بخشد. علیرغم پیشرفت های قابل توجهی که در درک پاتوفیزیولوژی فشار خون بالا و ایجاد درمان های موثر انجام شده است، هنوز چیزهای زیادی در مورد مکانیسم های زمینه ای مسئول ایجاد و پیشرفت بیماری های مرتبط با فشار خون بالا ناشناخته باقی مانده است. تحقیقات بیشتری برای توسعه مداخلات هدفمندتر و موثرتر برای پیشگیری و درمان فشار خون بالا مورد نیاز است.
تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد